Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 15:46
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο στην Κρήτη

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης, αύριο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, η κατηγορία κινδύνου για την Κρήτη είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός).

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες θα πρέπει να μην ξεχνούν την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 15:48