«Καζάνι που βράζει» είναι η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου, με τις κινήσεις που έχουν προαναγγελθεί προκειμένου το Κέντρο Υγείας της περιοχής να μην οδηγηθεί στο…λουκέτο να ξεκινούν από σήμερα.

Η τοπική κοινωνία σύσσωμη απαιτεί την άμεση και πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου με γιατρούς Γενικής Ιατρικής, Ειδικοτήτων, Οδοντιάτρου, Παιδιάτρου, Κοινωνικού Λειτουργού, Αγροτικού ιατρούς, αλλά και την αναπλήρωση των οδηγών του ασθενοφόρου έτσι ώστε να διασφαλιστεί το υπέρτατο αγαθό, η Δημόσια Υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βιάννου σε συνεδρίασή του, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος που αφορά την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον Δήμο.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για σημερα το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Βιάννου την ώρα που πραγματοποιείται η πανδημοτική κινητοποίηση των φορέων και των κατοίκων της Βιάννου.

«Η διαρκής υποβάθμιση, η υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας του δήμου Βιάννου θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ήδη σε προηγούμενη συνάντηση μας επισημάναμε τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας αναφορικά με την προσβασιμότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1) Η 24ωρη κάλυψη του ασθενοφόρου( επάρκεια οδηγών)

2)Επάνδρωση μικροβιολογικού εργαστηρίου

3)Επάνδρωση ακτινολογικού εργαστηρίου

4)Καθημερινή κάλυψη παιδιάτρου

5)Καθημερινή κάλυψη οδοντιάτρου

6)Επάρκεια ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού

7)Στελέχωση και λειτουργία των Περιφερειακών ιατρείων.

Ο δήμος Βιάννου μάλιστα εξέδωσε ήδη σχετικό ψήφισμα για το φλέγον αυτό θέμα, που χρήζει άμεσης λύσης και απαιτεί την κινητοποίηση όλων μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, φορείς, συλλογικότητες, κινήματα, όλους τους πολίτες του νομού μας να στηρίξουν τον αγώνα μας και να συμμετέχουν στην προγραμματισμένη κινητοποίηση αυτή την Πέμπτη 23/10/2014 και ώρα 10:00 πμ στην κεντρική πλατεία της Βιάννου.

Καλούμε όλα τα κόμματα να λάβουν θέση για ένα ζήτημα κυριολεκτικά ζωής και θανάτου, καλούμε τους βουλευτές του Ηρακλείου να τοποθετηθούν δημόσια και να δεσμευτούν σε ενέργειες για την επίλυση του», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε τις προηγούμενες μέρες.

ΠΗΓΗ: creteplus.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης