«Κάθε πέρσι και καλύτερα» φαίνεται να ισχύει στην Εκπαίδευση και για το νομό Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου κ. Λάζαρο Μάρκου. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με 280 κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία ειδικής εκπαίδευσης, δηλαδή το 1/5 του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο κ. Μάρκου εξηγεί πως παρ’ όλο που το ωράριο των εκπαιδευτικών αυξήθηκε καθώς και ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, οι εκπαιδευτικές δομές μειώθηκαν και εξακολουθούν να υπάρχουν κενές θέσεις εκπαιδευτικών.

«Η ποιότητα έπεσε στον Καιάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ και συμπληρώνει ότι το λύκειο μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό κέντρο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου εκπαιδευτικών του νομού Ηρακλείου υπάρχουν συνολικά 572 κενές θέσεις, με αποτέλεσμα ο αγιασμός να γίνει χωρίς την παρουσία καθηγητή στην τάξη.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Ν. Ηρακλείου κ. Μανώλης Μπελαδάκης εξηγεί: «Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά πάνε περίπατο όταν μιλάμε ακόμα για τα ποσοτικά στον 21ο αιώνα».

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης