Περιβαλλοντικά κερδισμένη είναι η Αθήνα με την ολοκλήρωση της Διπλής Ανάπλασης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Περιβάλλοντος με την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη και άλλους εκπροσώπους εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε πως η Τίνα Μπιρμπίλη «έδειξε πολιτικό θάρρος και πολιτικό ρεαλισμό», ενώ υπογράμμισε πως και ο ίδιος θα υποστηρίξει την πρόταση της υπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κα υπουργός έδειξε πολιτικό θάρρος και πολιτικό ρεαλισμό. Πολιτικό θάρρος, διότι δεν χρησιμοποίησε ούτε καν τον εύλογο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της για να ασχοληθεί με αυτό το δύσκολο αλλά ονειρικό έργο για την Αθήνα, και ρεαλισμό, διότι με την πρόταση την οποία μας παρουσίασε, και που κατ’ αρχήν ως δήμαρχος σας λέω ότι θα την υποστηρίξω στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, το όραμα της Διπλής Ανάπλασης θα γίνει πραγματικότητα», τόνισε αρχικά ο Νικήτας Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

«Το όραμα της Διπλής Ανάπλασης είχε πάντοτε, και αυτό είναι η απάντηση του Δήμου Αθηναίων στις Κασσάνδρες και στους συκοφάντες, δύο κυρίως θέματα:

Το ένα ήταν το γήπεδο της ομάδας της πόλης και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Και το δεύτερο ήταν ο καινούργιος μεγάλος πνεύμονας πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης στη Λ. Αλεξάνδρας. Σε αυτό το πράσινο θα προσθέσετε το επιπλέον πράσινο στον Ελαιώνα, που είναι προσφορά του Δήμου Αθηναίων, με τη θυσία του Πολυλειτουργικού κτιρίου του Δήμου, συνολικής επιφάνειας 43.000 τ.μ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το αν ο Δήμος Αθηναίων θεωρείται ο μόνος χαμένος, ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε:
«Η πόλη της Αθήνας δεν είναι χαμένη, είναι κερδισμένη. Και είναι κερδισμένη περιβαλλοντικά, είναι κερδισμένη αναπτυξιακά, είναι κερδισμένη κοινωνικά. Διότι μέσω των έργων του γηπέδου, των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, των εμπορικών κτιρίων, των δρόμων και των άλλων έργων υποδομής που χρειάζονται, συν τη διαμόρφωση της Λ. Αλεξάνδρας, σε μια εποχή δύσκολη, γίνονται επενδύσεις κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα και δημιουργούνται θέσεις εργασίας που θα είναι τουλάχιστον 3.000. Αυτός και μόνο ο αριθμός τα λέει όλα.

Ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι οικονομική επιχείρηση. Ο Δήμος είναι θεσμός. Ως θεσμός λειτούργησε και η υλοποίηση του οράματος της Διπλής Ανάπλασης είναι η δικαίωσή του.

Θέλω, λοιπόν, να δω όλοι αυτοί που μέχρι τώρα είπαν και έγραψαν όσα είπαν και όσα έγραψαν και κάποιοι άλλοι που έπραξαν, όσα έπραξαν, τι θα έχουν να πουν».

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στη διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010, 13:55

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης