Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα, για όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο ή συμβολικό εισιτήριο, διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016». Ανάμεσά τους, η διάσημη κωμική όπερα του Ζακ Όφενμπαχ, «Ωραία Ελένη», που παρουσιάζει για πρώτη φορά ο ΟΠΑΝΔΑ σε παραγωγή δική του, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (19,20,22&23/7) υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λουκά Καρυτινού, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας του δήμου Αθηναίων.

«Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και οπερέτα, καραγκιόζης και παιχνίδια για τα παιδιά, ελπίζουμε ότι θα δώσουν ένα διαφορετικό, χαρούμενο και αισιόδοξο τόνο, στην καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών της καλοκαιρινής Αθήνας» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος. «Σε μια μητρόπολη, όπως είναι σήμερα η Αθήνα, ο πολιτισμός πρέπει να εξελίσσεται και να βαδίζει δίπλα στη ζωή. Δίνοντας χαρά, γνώση, απόλαυση, καλλιέργεια, δημιουργώντας παρέες, ενισχύοντας τις κοινότητες και το αίσθημα της συλλογικότητας. Αναδεικνύοντας τις ομορφιές ? ναι υπάρχουν κι είναι πολλές! – και την ιστορική κληρονομιά της Αθήνας, διασφαλίζοντας την ειρηνική συνύπαρξη των αντιθέσεων που κάθε μητρόπολη κουβαλά, προβάλλοντας την εξωστρέφεια και τον φιλόξενο χαρακτήρα της πόλης μας» είπε ο κ. Καμίνης επισημαίνοντας ότι «με νέους χώρους και νέες δράσεις, φιλοδοξούμε να κάνουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα, μια μεγάλη γιορτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, τόνισε ότι «η αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, μπορεί και πρέπει να συμβάλει, ώστε όλοι οι διαθέσιμοι ελεύθεροι χώροι, οι γειτονιές, να ξαναπάρουν τη θέση που τους αξίζει στην καθημερινή ζωή των πολιτών ? ιδιαίτερα των παιδιών, των νέων, αλλά και της τρίτης ηλικίας, προσφέροντας έτσι πολύτιμες διεξόδους που χρειάζονται, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της γενικότερης κρίσης που βιώνουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης