«Πόσο καιρό μας παρακολουθείτε; Γιατί δεν μας πιάσατε μετά τις ληστείες;». Αυτές ήταν οι απορίες που είχαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προς τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών όταν τους πέρασαν χειροπέδες την περασμένη Τετάρτη.

Κατηγορούνται για «επτά ένοπλες ληστείες και δέκα κλοπές δίκυκλων οχημάτων ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και πώληση κάνναβης στην Πάτρα». Η αξία της κάνναβης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι περίπου 1.000.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις πρώτες ώρες που ήταν κρατούμενοι στο κτήριο της Ασφάλειας Πατρών στην οδό Ερμού είχαν αρνητική στάση αλλά μετά την συνάντηση τους με τον συνήγορο υπεράσπισης τους κατάλαβαν την δύσκολη θέση που βρίσκονταν. 

Το ζευγάρι των ληστών ήταν ο γιος του καταδικασμένου μέλους της «17 Νοέμβρη» Κώστα Καρατσώλη, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να είναι δίπλα στο παιδί του. Το δεύτερο μέλος που είχε συμμετοχή στις ληστείες ήταν ένας 25χρονος. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, ο νεαρός παρά την προσεκτική μεταμφίεση του σε κάθε χτύπημα, προδόθηκε από ένα χαρακτηριστικό του το οποίο εντόπισαν οι αρχές μελετώντας ξανά και ξανά τα βίντεο από τις ληστείες. «Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προσπαθούσε να το κρύβει είτε με τις περούκες είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αλλά ήταν πολύ χαρακτηριστικό και κάποιες φορές του ξέφευγε» λέει αστυνομικός που είδε εκατοντάδες φορές τα βίντεο των ληστειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις περούκες, τα μούσια και τα άλλα είδη μεταμφίεσης το «δίδυμο των ληστών» τα άλλαζε ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχαν και διαφορετικούς ρόλους. «Πότε ο ένας ακινητοποιούσε τους πελάτες και ο άλλος άρπαζε τα χρήματα από τα ταμεία, πότε ο άλλος» λέει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

Οι μηδενικές επικοινωνίες και οι συναντήσεις από κοντά ήταν ένα στοιχείο που δυσκόλεψαν τις αρχές να συγκεντρώσουν στοιχεία καθώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν πολύ προσεκτικά και τηρούσαν αυστηρούς κανόνες συνωμοτικότητας. Επίσης, ένα συγκεκριμένο στέκι αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, τους έδινε την καλύτερη προστασία από τις αστυνομικές αρχές που δύσκολα μπορούσαν να πλησιάσουν και να κάνουν φυσική παρακολούθηση.

Την ίδια στιγμή όμως, ήταν και ένας χώρος όπου σύμφωνα με την έρευνα, διοχέτευαν τις ποσότητες υδροπονικής κάνναβης που καλλιεργούσαν. «Σύμφωνα και με το  ενδεικτικό πίνακα  τιμών του ΣΟΔΝ  από την πώληση της συνολικής ποσότητας των ναρκωτικών  θα αποκόμιζαν συνολικά 3000 ευρώ το κιλό στη περίπτωση πώλησης αυτής  ανά κιλό και  20  στη περίπτωση πώλησης ανά γραμμάριο. Το συνολικό όφελος που  θα αποκόμιζε από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών θα ανερχόταν στο ποσό των 169.500 ευρώ και σε περίπτωση  που πουλιόταν ως γραμμάριο 1.129.800  ευρώ» αναφέρει το σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη. 

Την Δευτέρα και την Τρίτη οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης