Καταθέτει ο Μπουτάρης στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 10:40
Καταθέτει ο Μπουτάρης στη δίκη Παπαγεωργόπουλου
Με την εξέταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης συνεχίζεται για 30ή μέρα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στον κεντρικό δήμο.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο πριν από τη διακοπή της δίκης, λόγω του Πάσχα, ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για «σύστημα» που είχε «ξεσαλώσει», ενώ αναφερόμενος στον προκάτοχό του και καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση Βασίλη Παπαγεωργόπουλο είπε ότι τον είχε προειδοποιήσει κατά το παρελθόν να είναι προσεκτικός. «"Βασίλη μου, πρόσεχε, θα σε βάλουν μέσα", του έλεγα» δήλωσε.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για τις ευθύνες του Β. Παπαγεωργόπουλου αναφορικά με την «τρύπα» των 17,9 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στον δήμο, ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε: «Γνώριζε ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι λείπουν λεφτά, αλλά μόνο ο ίδιος ξέρει εάν ήταν κι αυτός στο κόλπο».

Επιπλέον, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε για τους -επίσης- καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη Μιχάλη Λεμούσια, άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου, και Παναγιώτη Σαξώνη, πρώην ταμία. Για τον πρώτο επεσήμανε ότι δεν γινόταν τίποτα εάν δεν περνούσες από τον πάγκο του, ενώ τον δεύτερο τον αποκάλεσε «χαϊδεμένο παιδί του δήμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 10:45