Από τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι σε εργολαβίες αποφάσισαν την επ’ αόριστον κατάληψη του κτηρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

«Όπως είναι γνωστό, οι 600 εργαζόμενοι σε Εργολήπτες και Εκτελέσεις Έργων βρισκόμαστε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ”ομηρίας”, έπειτα και από την ανακοίνωση της πρυτανείας του ΑΠΘ πως θα προβεί σε παύση πληρωμών στους εργολαβικούς εργαζομένους από τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ θα αναγκαστεί να καταγγείλει όλες τις συμβάσεις εργολαβίας, λόγω των περικοπών στα κονδύλια του Πανεπιστημίου αλλά και τη μη καταβολή μέχρι τώρα της έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Παιδείας ωστόσο, σε δική μας απαντητική επιστολή (με ημερομηνία 14.9.2012), μας γνωστοποιεί πως τα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στο ΑΠΘ αφορούν στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, στις οποίες εντάσσονται και οι πληρωμές για τις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας.

Οι παραπάνω γνωστοποιήσεις συγχέουν την πραγματικότητα και οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας ακόμα πιο βαθιά στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και την Πρυτανεία του ΑΠΘ να σταματήσουν να μας συνθλίβουν στις ”μυλόπετρες” της γραφειοκρατίας επί 20 και πλέον χρόνια και να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημά μας, ενώ δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας για σταθερή και μόνιμη εργασία θα συνεχιστεί» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης