Ακόμα και το 65% ξεπέρασε η αποχή σε ορισμένα εκλογικά τμήματα των περιοχών της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας του δεύτερου γύρου των εκλογών ήρθαν στο προσκήνιο αρκετά νέα πρόσωπα που διεκδίκησαν για πρώτη φορά τη θέση του δημάρχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Δήμο Δράμας, ο Χριστόδουλος Μαμσάκος κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του Κυριάκου Χαρακίδη και με ποσοστό 53,8% (καταμετρημένο το 99,08% των εκλογικών τμημάτων) να εκλεγεί για ακόμη μία τετραετία στον δημαρχιακό θώκο.

Στον Δήμο Καβάλας, η Δήμητρα Τσανάκα έπειτα από πέντε χρόνια στη διοίκηση έχασε με ποσοστό 61,9% (καταμετρημένο το 68,3% των εκλογικών τμημάτων) από τον πολιτικό μηχανικό Θόδωρο Μουριάδη.

Αλλαγή σκυτάλης και στον νησιωτικό Δήμο Θάσου, όπου έπειτα από δύο θητείες στη διοίκηση ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ έχασε από τον Λευτέρη Κυριακίδη με ποσοστό 60,1% (καταμετρημένο το 82% των εκλογικών τμημάτων) και σε δήλωσή του ευχήθηκε καλό κουράγιο στον νέο δήμαρχο και καλή τύχη στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Δήμο Ξάνθης, ύστερα από μια εκλογική αναμέτρηση που ήταν πραγματικό ντέρμπι επικράτησε ο Μανώλης Τσέπελης κερδίζοντας με ποσοστό 51,22% (καταμετρημένο το 87,1% των εκλογικών τμημάτων) τον νυν δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ο οποίος αποχωρεί από τη διοίκηση του δήμου έπειτα από πέντε χρόνια.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης