Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ένας επιχειρηματίας της περιοχής του Κερατσινίου άνω των 60 ετών καταδικάστηκε πρόσφατα σε 6μηνη φυλάκιση για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, όπως είναι ο επίσημος όρος, για παιδεραστία βασικά όμως, όπως προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο ηλικιωμένος επιχειρηματίας σε περιοχή της Αμφιάλης Κερατσινίου προσέγγιζε στις αρχές του 2016 μια μαθήτρια -15 ετών τότε – όταν περνούσε μπροστά από τον δρόμο του σπιτιού του, επιστρέφοντας από το σχολείο. Ο επιχειρηματίας ζητούσε από τη μαθήτρια να τον πλησιάσει και «να πάνε μια βόλτα», αυτό όμως ευτυχώς δεν συνέβη ποτέ.

Έπειτα από τις επίμονες οχλήσεις, η μαθήτρια ενημέρωσε τη μητέρα της, η οποία μαζί με ένα άλλο πρόσωπο έστησε «καρτέρι» στο σημείο. Εκεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, την ώρα που περνούσε η κοπέλα, ο επιχειρηματίας ξεκίνησε να αυνανίζεται. Επακολούθησε επεισόδιο, καθώς η μητέρα και το άλλο πρόσωπο επιτέθηκαν στον άνδρα. Στη συνέχεια εκλήθη η αστυνομία, ο άνδρας όμως είχε προλάβει να αποχωρήσει.

Περίπου τέσσερα χρόνια αργότερα κι ενώ η μαθήτρια φυσικά είναι πλέον ενήλικη και έχει τελειώσει το σχολείο, το δικαστήριο εξέδωσε την παραπάνω απόφαση, η οποία δυσαρέστησε ιδιαίτερα το περιβάλλον της κοπέλας, που τη χαρακτηρίζουν ως πολύ επιεική…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό διότι αν και ίσχυσε η κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατέπεσε η κατηγορία του Άρθρου 353 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι: «Όποιος εν γνώσει προσβάλλει βάναυσα την αιδώ άλλου με ακόλαστη πράξη που ενεργείται ενώπιόν του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Αν η πράξη του προηγούμενου εδαφίου ενεργείται ενώπιον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών τιμωρείται με φυλάκιση. Για την ποινική δίωξη των πράξεων αυτής της παραγράφου απαιτείται έγκληση».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης