«Ιερωμένος της προόδου, δίπλα στον απλό άνθρωπο, απλός και λιτός και αυτός, με δύο ράσα όλα και όλα». Έτσι θυμούνται οι πολίτες τον Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος πέθανε πλήρης ημερών, σε ηλικία 108 χρόνων, και κηδεύεται σήμερα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους και αρκετοί με προβλήματα υγείας, πέρασαν χθες από τη Μητρόπολη Κισάμου για να αποτίσουν φόρο τιμής, ενώ για σήμερα το μεσημέρι την ώρα της κηδείας του αναμένεται να επικρατήσει το αδιαχώρητο από ανθρώπους που θα μεταβούν στα Χανιά απ’ όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το λαϊκό προσκύνημαΗ εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12.00 σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη ενώ θα προηγηθεί αρχιερατικό συλλείτουργο. Ο τέως μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης θα ταφεί δίπλα ακριβώς στον μητροπολιτικό ναό.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και το πένθος θα φέρει ο μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίος.

Επταήμερο πένθος κήρυξε ο Δήμος Κισάμου, ενώ από τις 11.30 όλα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά. Παράλληλα, κλειστές από τις 10.30 παραμένουν όλες οι υπηρεσίες και του Δήμου Πλατανιά. Σε όλες τις υπηρεσίες των πρώην επαρχιών Κισάμου και Σελίνου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών ηχούν πένθιμα. Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε ότι σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τα κεντρικά της γραφεία στα Χανιά θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της εταιρείας μετονομάζεται σε αίθουσα «Ειρηναίος Γαλανάκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το μεσημέρι, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προσκύνησε τη σορό του Ειρηναίου και άναψε κερί στη μνήμη του.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης