Από σήμερα έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους για αιμοληψίες.

«Από τις 08.30 έως και τις 13.30 μπορείτε να δίνεται αίμα. Μην ξεχνάτε… Το ανθρώπινο αίμα δεν μπορεί να παρασκευασθεί και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει αίμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπους. Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ’ την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται. Το αίμα σώζει ζωές… Σκέψου ότι κάποια στιγμή ίσως να το έχεις ανάγκη κι εσύ ή κάποιος κοντινός σου άνθρωπος…» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Πηγή: thesstoday.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης