Κλείνουν εντατική μονάδα εν μέσω πανδημίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009, 22:57
Κλείνουν εντατική μονάδα εν μέσω πανδημίας
Κλείνει η Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, την ίδια στιγμή που εν μέσω πανδημίας γίνεται πανελλαδική προσπάθεια να εξευρεθούν επιπλέον κλίνες σε ανάλογες μονάδες και σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Την ίδια ώρα ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Γιώργος Καλαφάτης, ως επίσημη εξήγηση αυτής της τουλάχιστον περίεργης κίνησης, δηλώνει ότι η μονάδα κλείνει επειδή
παρήλθε τριετία από την έναρξη λειτουργίας της και πρέπει να... αποστειρωθεί, αλλά και να ελεγχθεί ο ιατρικός εξοπλισμός της.

«Έχει ανασταλεί η λειτουργία της μονάδας» είπε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Γιώργος Καλαφάτης, επικαλούμενος την τακτική 3ετή συντήρηση που επιβάλλεται σε τέτοιου είδους μονάδες - αναγνωρίζοντας πάντως ότι σε καιρό πανδημίας δεν είναι ενδεδειγμένη μια τέτοια κίνηση.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, εξήγησε ότι η ελλιπής στελέχωση της εντατικής δεν επιτρέπει αποτελεσματική λειτουργία σε περιόδους πανδημίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο μοναδικός αυτήν τη στιγμή νοσηλευόμενος στη συγκεκριμένη μονάδα θα διακομιστεί -όπως έγινε γνωστό- σε ανάλογη μονάδα νοσοκομείου σε άλλη πόλη.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η αναστολή λειτουργίας της μονάδας έχει πραγματικά να κάνει με προβλήματα στελέχωσής της με ιατρικό προσωπικό, δεδομένου ότι λειτουργούσε με μία μόνο από τις 4 οργανικές θέσεις ιατρών που προβλέπονται στην ιδρυτική της πράξη.

Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονταν από γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας που έκαναν βάρδια στη
μονάδα καθώς και από αγροτικούς γιατρούς.

Πηγή: Ελευθερία

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009, 22:58