Κλειστά τα Τέμπη από αγρότες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009, 15:35

Την Ελλάδα στα δύο έκοψαν οι αγρότες, κάνοντας πραγματικότητα την απειλή τους για αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί στο ύψος των Τεμπών, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους αγρότες της Θεσσαλίας.

Το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα έκλεισαν με τα τρακτέρ τους, από τις τρεις το μεσημέρι, αγρότες των Σερρών. Αγρότες της Δράμας προχώρησαν επίσης στον αποκλεισμό του συνοριακού σταθμού της Εξοχής.

Αποκλεισμένη εξακολουθεί να παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στα Τέμπη, στη Νίκαια Λάρισας και στον κόμβο Μικροθηβών.

Συγκεντρώσεις υπάρχουν ακόμη στην Ανθήλη Φθιώτιδας και στο Κάστρο Βοιωτίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους, μέσω Δομοκού - Φαρσάλων - Ελασσόνας. Μπλόκα έχουν στηθεί επίσης στη γέφυρα του Στρυμόνα από αγρότες των Κερδυλλίων, καθώς και στη διασταύρωση Μαυρονερίου στο Κιλκίς.

Συμβολικούς αποκλεισμούς πραγματοποιούν αγρότες κατά διαστήματα, στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη, στον κόμβο των Γιαννιτσών στην Πέλλα, στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας στη διασταύρωση Αντιγόνου και στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης - Πτολεμαΐδας στο ύψος της ΑΕΒΑΛ.

Αγρότες ανακοίνωσαν πως στις 4 μ.μ. θα ξανακλείσουν για μία ώρα την Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα και την παλιά εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης, στο ύψος της Χρυσούπολης.

Αγρότες κατέλαβαν το αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης"

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" κατέλαβαν αργά το μεσημέρι αγρότες του Ηρακλείου και του Λασιθίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Ομάδες αγροτών, εκτός απο τον περιβάλλοντα χώρο, έχουν φθάσει μέχρι και την πίστα προς απογειώσεων των αεροσκαφών.

Οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, ρυθμίσεις των χρεών, μείωση του ΦΠΑ και απαλλαγή από τη φορολογία του πετρελαίου.

(Πρώτη καταχώρηση: 20 Ιανουαρίου, 07:55)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009, 15:35