Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Το αργότερο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα έχει «κλείσει» σε όλη την Κρήτη το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Καρούντζο, οι σχετικές κατευθύνσεις που έχει δώσει ο νέος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι το θέμα να προχωρήσει όσο το δυνατό συντομότερα και για τον λόγο αυτό έγινε και η σημερινή συνάντηση.

Ο κ. Καρούντζος τόνισε ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί θα βγουν «στον αέρα» από τις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, και εκτίμησε ότι τα πράγματα φέτος θα πάνε πολύ καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά.

Από τη μεριά τους, οι δήμαρχοι επεσήμαναν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να «απεμπολήσουν» το συγκεκριμένο έργο, αρκεί να υπάρχει και η απαιτούμενη χρηματοδότηση από πλευράς Πολιτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισαν, επίσης, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διερευνητικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ΚΤΕΛ και των ιδιοκτητών ταξί και υπογράμμισαν ότι θα γίνει προσπάθεια το κόστος να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης