Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς στην Εύβοια. Στις 11.00 το πρωί παρέλασαν οι καρναβαλιστές στα Λουκίσσια. Στην κορυφή της παρέλασης, όπως πάντα, βρέθηκαν τα καρναβαλικά άρματα, τα οποία ήταν άκρως σατιρικά και εμψυχωμένα με την αγάπη των κατοίκων που έβαλαν για ακόμη μία χρονιά τα δυνατά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καρναβάλι στην Αμάρυνθο

Χορός, τραγούδι, χαμόγελα και πειράγματα κυριάρχησαν στο καρναβάλι του Δήμου Ερέτριας που πραγματοποιήθηκε στην Αμάρυνθο. Συμμετείχαν περισσότερες από 12 θεματικές ομάδες, 500 καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, ενώ την πομπή παρακολούθησαν περισσότεροι από 3.000 δημότες και φίλοι της Ερέτριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το τέλος της παρέλασης των αρμάτων στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου κάηκε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος που ήταν ο «Ομορφάντρας» από τη δημοφιλή διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας. Ο δήμαρχος κ. Βασίλης Βελέντζας ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή και όρισε σημείο συνάντησης για σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, στις 11.00 το πρωί, την Ερέτρια, «για να εορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη της Σαρακοστής», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Kαρναβάλι στην Κύμη

Για δέκα ολόκληρα χρόνια είχε να γίνει καρναβάλι στην Κύμη. Φέτος όμως οι κάτοικοι της όμορφης πόλης είπαν να το ξεκινήσουν ξανά και μάλιστα η επιτυχία ήταν μεγάλη.

Ο κόσμος της Κύμης με μεράκι έδωσε την έναρξη για το καρναβάλι και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Πηγή: http://evianews.com
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης