Λάμβανε παράνομα επί 10 χρόνια σύνταξη χηρείας

Λάμβανε παράνομα επί 10 χρόνια σύνταξη χηρείας
Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης από άνδρες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας μία 64χρονη Ελληνίδα, η οποία κατηγορείται για απάτη σε βάρος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Ομάδας Καταπολέμησης Παραβατικότητας στον τομέα των Συνταξιοδοτικών Παροχών του ΕΦΚΑ, η 64χρονη από το έτος 2007 μέχρι και σήμερα λάμβανε παράνομα τη σύνταξη χηρείας του πρώην άνδρα της, συνολικού ποσού τουλάχιστον 110.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, είχε εξαπατήσει το ΙΚΑ σχετικά με τη χρονολογία λύσης του γάμου της με τον θανόντα, καθώς αυτός είχε λυθεί προγενέστερα της ημερομηνίας θανάτου. Για να λάβει τη σύνταξη χηρείας η 64χρονη προσκόμισε στο ΙΚΑ πλαστό πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών, το οποίο βεβαίωνε ψευδώς ότι τυγχάνει χήρα και εγγύτερη συγγενής του θανόντα.

Όπως γράφει tovima, σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ανωμοτί κατάθεση καθώς και διατάξεις του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι στο παραπάνω πιστοποιητικό υπέγραφαν ως μάρτυρες δύο Έλληνες, άνδρας και γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άμεση συνέργεια στην αρχική απάτη και σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, 16:03