Σε σήριαλ εξελίχθηκε η υπόθεση πρόσληψης υπαλλήλου στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ν. Αγχιάλου, Μαγνησίας, καθώς ο ΑΣΕΠ ανακάλεσε έξι φορές τις αποφάσεις του…

Την ίδια θέση (οδηγός απορριμματοφόρου) διεκδικούσαν τρεις ντόπιοι. Πρόκειται για τον δημότη Νέας Αγχιάλου Π.Π, τον γιο του δημάρχου της περιοχής Κ.Π. και έναν ακόμη υποψήφιο, ο οποίος «κόπηκε» πρόωρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαγωνισμός είχε ημερομηνία εκκίνησης την 6η Μαΐου 2010 και έληγε στις 23 του ίδιου μήνα. Αρχικά, προσελήφθη ο γιος του δημάρχου της Νέας Αγχιάλου.

Ωστόσο, o δεύτερος υποψήφιος δεν το ΄βαλε κάτω και κατέθεσε ένσταση στον ΑΣΕΠ σχετικά με την πρόσληψη του κ. Κ.Π.

Η ένσταση κατατέθηκε στις 9 Ιουνίου και λίγες ημέρες μετά ακυρώθηκε η πρόσληψη του Κ.Π με το αιτιολογικό ότι δεν είχε Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ). Να αναφερθεί ότι πρόβλημα είχε προκύψει και με το δίπλωμα του κ. Κ.Π, καθώς το είχε αποκτήσει στις 15 Μαρτίου 2010, δηλαδή μετά την αναφερόμενη ημερομηνία στο προεδρικό διάταγμα 74/2008 (10η Σεπτεμβρίου 2009).
«Συνεπώς ο υποψήφιος θα έπρεπε να διαγραφεί από τον πίνακα κατάταξης – επιλογής υποψηφίων και να εγγραφεί στον πίνακα απορριπτέων με αιτιολογία απόρριψης «μη υποβολή του σχετικού Πιστοποιητικού ΠΕΙ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι εδώ ο ΑΣΕΠ έχει εκδώσει, ήδη, δύο αποφάσεις, δηλαδή την αρχική και στη συνέχεια την απόφαση με την οποία ανακαλεί την πρώτη πρόσληψη και δίδει τη θέση στον Π.Π.

Τρίτη απόφαση ακυρώνει τις δύο προηγούμενες

Μετά από ένσταση θεραπείας που κατέθεσε ο «θιγόμενος» στις 27 Ιουλίου εκδόθηκε νέα –τρίτη- απόφαση, δικαιώνοντάς τον και «διατάσσοντας» την απόλυση του κ. Π.Π.

Για την ένσταση ο κ. Κ.Π είχε προσκομίσει στον ΑΣΕΠ τις βεβαιώσεις ΔΥ/19-5-10-η βεβαίωση δεν έφερε αριθμό πρωτοκόλλου- και 13507/16-6-10 που βεβαίωνε πως δεν είχε συγκροτηθεί η αρμόδια επιτροπή για την έκδοση των (ΠΕΙ).

Το «γαϊτανάκι»… της πρόσληψης συνεχίστηκε με δύο ακόμη αποφάσεις.

Τελικά, προχθές με έκτη απόφαση του ο ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε ότι στη θέση του οδηγού του απορριμματοφόρου προσλαμβάνεται για να εργαστεί ο κ. Π.Π και όχι ο γιος του Δημάρχου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στο χθεσινό έγγραφο του ΑΣΕΠ, αναφέρεται ότι στην υπηρεσία καθαριότητας πρέπει να προσληφθεί ο Π.Π, διότι ο Κ.Π, απέτυχε στις εξετάσεις που διενήργησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας (ΝΑΜ), στις 14 Σεπτεμβρίου, για το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας.

Η απόφαση του ΑΣΕΠ πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα από το Δήμο Νέας Αγχιάλου. Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηλίας Καραπατάκης, αναφέρει ότι δέχεται την απόφαση του ΑΣΕΠ, την οποία και θα υλοποιήσει, ωστόσο δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές προς εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν το θέμα «για αντιπολιτευτικούς λόγους», όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει.

Με πληροφορίες από EΦ. Ταχυδρόμος-Νέος Τύπος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης