Με εκπροσώπους συμβασιούχων της Πυροσβεστικής συναντήθηκε ο Σκουρλέτης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017, 05:39
Με εκπροσώπους συμβασιούχων της Πυροσβεστικής συναντήθηκε ο Σκουρλέτης
Θέματα που απασχολούν πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και με συμβάσεις, συζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Στα αιτήματα τους περιλαμβάνονται η μονιμοποίηση όσων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης πληρούν τα κριτήρια του σχετικού νόμου και η ανανέωση των συμβάσεων των υπολοίπων καθώς και η εναρμόνιση των καθηκόντων των πενταετούς υποχρέωσης με αυτά των μονίμων πυροσβεστών. Ζητούν ακόμα να ανανεωθεί κατά δύο έτη η λίστα επιλαχόντων για την κάλυψη θέσεων πενταετούς υποχρέωσης και να παραταθεί η απασχόληση των συμβασιούχων πυροσβεστών, προκειμένου να καλύπτουν όχι μόνον ανάγκες καταστολής, αλλά και πρόληψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι δυνατότητες που υπάρχουν για την επίλυση των θεσμικών ζητημάτων της ανάθεσης καθηκόντων και της ανανέωσης της λίστας των επιλαχόντων συμβασιούχων πυροσβεστών.

Αντίστοιχα, θα διερευνηθούν περαιτέρω, μέσω και του υπουργείου Οικονομικών, τα ζητήματα της μονιμοποίησης του προσωπικού, όπως και το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων πενταετούς υποχρέωσης, στη βάση της εξασφάλισης των αναγκαίων πιστώσεων και των πραγματικών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για το ζήτημα της παράτασης του χρόνου απασχόλησης των συμβασιούχων, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στο υπουργείο για να συζητηθεί πιο διεξοδικά.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017, 05:41