Με πλειστηριασμό των περιουσιακών του στοιχείων απειλείται το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έχει απλήρωτα ενοίκια 11 ετών του κτιρίου όπου στεγάζεται το παράρτημά του, στην Καστοριά.

H ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιρίου ΕΔΗΚΑ (Εκθετήριο Δημοπρατήριο Γούνας Καστοριάς) αξιώνει από το ΤΕΙ να συμμορφωθεί με τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων και να καταβάλει το οφειλόμενο ποσό των περίπου 765.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για εκκρεμότητα πολλών ετών, καθώς το ΤΕΙ, από το 1996 που ίδρυσε το παράρτημά του στην Καστοριά και το εγκατέστησε στο κτίριο 3.000 τετρ. μ. της ΕΔΗΚΑ, δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ενοίκιο. Όλη αυτήν την περίοδο οι δύο πλευρές πήγαν αρκετές φορές στα δικαστήρια και η ΕΔΗΚΑ εδώ και χρόνια έχει απειλήσει το ΤΕΙ με έξωση, η οποία αποτρεπόταν την τελευταία στιγμή με πολιτικές παρεμβάσεις.

Αυτή τη φορά η ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν απειλεί με έξωση, αφού κατασκευάστηκε καινούργιο, ιδιόκτητο και σύγχρονο κτίριο του ΤΕΙ, οπότε επίκειται μετακόμιση. Διεκδικεί όμως τα ενοίκια, ενεργοποιώντας τη διαδικασία του πλειστηριασμού, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την αντίδικη πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης