Μετακινούν τα πυρομαχικά από την Ελασσόνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, 18:41
Μετακινούν τα πυρομαχικά από την Ελασσόνα
Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Θανάση Δαβάκη, μετά από αίτημα του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, και του τ. Υπουργού Οικονομίας και βουλευτή Λαρίσης κ. Φίλιππου Σαχινίδη, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Γεωργίου Πασχόπουλου καθώς και αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη σύσκεψη αυτή, τέθηκε το ζήτημα της μετακίνησης της 361 ΠΑΠ/3 ΛΠ (πρώην 694 ΠΑΠ), που ζητά ο Δήμος Ελασσόνας και φορείς της περιοχής, μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας.Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, παράλληλα με αυτή που διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ αποφασίστηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Δαβάκη και ήδη εκτελείται, η απομάκρυνση εκείνης της ποσότητας πυρομαχικών που θα ελαχιστοποιήσει τους όποιους κινδύνους στο μέλλον.

Επιπλέον, με την ολοκλήρωση της εκτελούμενης μεταφοράς, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διασπορά πυρομαχικών, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες ασφαλούς αποθήκευσής τους.

Τέλος και με αφορμή το πρόσφατο συμβάν, ο κ. Δαβάκης έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταστροφής των μη επιχειρησιακά αναγκαίων πυρομαχικών, γεγονός που θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες εκδήλωσης αναλόγων περιστατικών.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης: Ελασσόνα: Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013, 16:17

Πηγή: Larissa-Net

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, 18:41