Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στην περιοχή της Ελασσόνας, η οποία καίει δασική έκταση, κοντά στο στρατόπεδο της περιοχής.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν μέχρι στιγμής 14 οχήματα 28 πυροσβέστες, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο οχήματα ΟΤΑ, ένα ελικόπτερο, πέντε αεροσκάφη και 100 στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και από τους τοπικούς φορείς, ενώ η τεράστια προσπάθεια η φωτιά να μην απειλήσει το στρατόπεδο καθώς και κατοικημένες περιοχές φαίνεται πως έχει στεφθεί μέχρι στιγμής από επιτυχία. Η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά είναι αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία η επιχείρηση κατάσβεσης βαίνει καλώς και από τις 18.00 υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε μεγάλη έκταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, οι φλόγες πλησιίαζαν απειλητικά το στρατόπεδο, το οποίο απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τα σπίτια και υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν φωτιά τα πυρομαχικά. 

Λόγω της πυρκαγιάς που μαινόταν σε απόσταση αναπνοής από την αποθήκη πυρομαχικών δίπλα στην πόλη της Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος αποφάσισε νωρίς το απόγευμα να εκκενώσει την πόλη της Ελασσόνας. Λίγο πριν τις 18.00, οι κάτοικοι επέστρεψαν τελικά στα σπίτια τους, καθώς παρότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η φωτιά βρίσκεται υπό σχετικό έλεγχο τουλάχιστον όσον αφορά στο σημείο όπου βρίσκονται τα πυρομαχικά.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημάρχου στο zougla.gr:

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί η δημοτική αρχή στους πολίτες: η Ανατολική πλευρά της πόλης κατευθύνεται προς την Τσαριτσάνη. Η Νότια πλευρά προς το Στεφανόβουνο – Γαλανόβρυση ενώ η Δυτική Πλευρά προς τον Ευαγγελισμό.

Επί τόπου βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι είχαν συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δυνατόν καλύτερα η κατάσταση. 

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά – Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης