Μέτρα για την πάταξη του παρεμπορίου και στα νησιά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012, 20:19
Μέτρα για την πάταξη του παρεμπορίου και στα νησιά
Εντατικούς ελέγχους σε λιμάνια και παραλίες της χώρας θα πραγματοποιούν μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τους δήμους και τις περιφέρειες, με στόχο την πάταξη του παρεμπορίου στα ελληνικά νησιά.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στο πλαίσιο σύσκεψης που συγκάλεσε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ο υπουργός, Κωστής Μουσουρούλης, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός όλων των αρμοδίων αρχών κατά του φαινομένου του παρεμπορίου.

Ταυτόχρονα, σε τοπικό επίπεδο, σε όλα τα μεγάλα νησιά, μέσω των οποίων διακινούνται οι παράνομες απομιμήσεις προϊόντων, δόθηκαν εντολές ώστε τα κατά τόπους λιμεναρχεία και οι αστυνομικές διευθύνσεις να διεξάγουν ελέγχους σε εικοσιτετράωρη βάση.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, θα γίνουν παρεμβάσεις στην υφιστάμενη νομοθεσία, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να ενταθούν και να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι από τα μικτά όργανα, με τη συμμετοχή και στελεχών του ΣΔΟΕ.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012, 20:25