Έπεσε η δικαστική αυλαία στην αποκαλούμενη υπόθεση των «κουμπάρων» με την απόπειρα εκβίασης σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ.

Δύο από τους πρωταγωνιστές κρίθηκαν για δεύτερη φορά ένοχοι από τη Δικαιοσύνη που τους επέβαλε τις ίδιες ποινές, όπως και πρωτοδίκως. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Αδαμόπουλο και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών για απόπειρα εκβίασης σε βάρος της ΜΕΒΓΑΛ και παθητική δωροδοκία. Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορουμένους φυλάκιση τεσσάρων ετών για την εκβίαση και τρία χρόνια για τη δωροδοκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τρίτος «κουμπάρος» Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος είχε παραιτηθεί από την έφεσή του, αποδεχόμενος την πρωτόδικη ποινή του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία, οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να εκβιάσουν τη ΜΕΒΓΑΛ εκμεταλλευόμενοι την έρευνα που διενεργούσε το καλοκαίρι του 2006 η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ύπαρξη «καρτέλ» στον χώρο των γαλακτοβιομηχανιών, απειλώντας τούς εκπροσώπους της εταιρείας με πρόστιμο-μαμούθ 25 εκ. ευρώ αν δεν τους κατέβαλλαν 2,5 εκ. ευρώ για να απαλλαγούν από το πρόστιμο.

Μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία κατήγγειλε τον εκβιασμό ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Πέτρος Παπαδάκης, ο Κων/νος Κωνσταντινίδης -ο οποίος ενεργούσε υπό τις οδηγίες του Π. Αδαμόπουλου, Γενικού Διευθυντή τότε της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού- συνελήφθη επ΄αυτοφώρω, ενώ παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης