Καταγγελία ΚΚΕ: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 21:02
Καταγγελία ΚΚΕ: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ στην Κρήτη
Την έντονη αντίδραση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ προκαλεί η αναμενόμενη εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην 133 Σμηναρχία Μάχης (Σ.Μ.) στο Καστέλι Ηρακλείου, για την οποία φέρεται να συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει πως η αποδοχή του αμερικανό-ΝΑΤΟϊκού αιτήματος απειλεί «να εμπλέξει πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό ενώ η Ανατολική Μεσόγειος και η Βόρεια Αφρική φλέγονται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και των συμμάχων τους, στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνεται στην περιοχή από μια σειρά ανταγωνιζόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κατάσταση που εντείνεται μετά την ανάληψη ενεργού στρατιωτικής δράσης στη Συρία και από τη Ρωσία».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η εξέλιξη αυτή «αποτελεί συνέχεια της προετοιμασίας τους εδάφους που είχε κάνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβρη του 2013, όπου τότε είχε επιθεωρηθεί η παραπάνω μονάδα για τις δυνατότητές της να υποδεχτεί τα “drones”. Αποτελεί συνέχεια επίσης των προθέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του πρώτου 7μήνου του 2015 για την ίδρυση νέας βάσης της λυκοσυμμαχίας στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας».

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ «καλεί το λαό και τη νεολαία να αντιδράσουν αποφασιστικά, να καταδικάσουν κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσουν να κλείσει η βάση της Σούδας και να μη δοθούν υποδομές ή διευκολύνσεις στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στη Μέση Ανατολή.


Πηγή: haniotikanews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 21:02