Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Στη φυλακή παραμένουν δύο ανήλικοι, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί με την κατηγορία της δολοφονίας μιας 79χρονης γυναίκας στις 22 Αυγούστου 2012, παρά το γεγονός όμως ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, εξετάζοντας εκ των υστέρων τις αδιάσειστες αποδείξεις που προσφέρει ένα τεστ DNA για τη συγκεκριμένη υπόθεση, τους έκρινε αθώους!

To σπίτι της ηλικιωμένηςΤο zougla.gr επικοινώνησε με έναν εξ αυτών στις φυλακές ανηλίκων, ο οποίος μας εξέφρασε την αγωνία αλλά και την απορία του καθώς παραμένει έγκλειστος επί μήνες, ενώ ουσιαστικά και τυπικά έχει αθωωθεί!

Πρόκειται για το στυγερό έγκλημα που έγινε στο Γέρακα πριν από έναν χρόνο για το οποίο είχαν συλληφθεί ως δράστες τέσσερις νεαροί, εκ των οποίων οι δύο είναι ανήλικοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή οι κατηγορούμενοι διαμαρτύρονταν ότι είναι αθώοι και ότι τους φόρτωσαν έναν φόνο που ποτέ δεν διέπραξαν. Η δικαιοσύνη όμως «έκλεισε» την υπόθεση καταδικάζοντάς τους σε πολυετή κάθειρξη, αν και υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για την ενοχή τους.

Ακολούθησε μετά από μήνες τεστ DNA με βάση το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια της άτυχης γυναίκας που πάλεψε με τους δολοφόνους της, το οποίο δεν ταυτίζεται με αυτό των κατηγορούμενων, αλλά με δύο άγνωστους άντρες, γεγονός που εκ των πραγμάτων αποτελεί και το τεκμήριο αθωότητάς τους.

Το πόρισμα του τεστ DNA κατατέθηκε στο δικαστήριο το οποίο ακολούθως τους αθώωσε, όμως οι κρατούμενοι δεν αποφυλακίστηκαν ουσιαστικά για γραφειοκρατικούς λόγους, καθώς βαρύνονται και με την κατηγορία της ληστείας, η οποία είχε διαπραχθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα από το γεγονός της δολοφονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζει ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Γιάννης Καλογριδάκης, σε δηλώσεις του στη zougla.gr, η δικαιοσύνη «εξαντλώντας την αυστηρότητά της» διατηρεί φυλακισμένους τους νεαρούς παρά την αθωότητά τους για την κατηγορία της δολοφονίας, καθώς βαρύνονται και με το αδίκημα της ληστείας, αλλά μόλις λάβει χώρα το εφετείο, και με βάση το πόρισμα του DNA, αισιοδοξεί ότι θα αφεθούν ελεύθεροι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης