Μυτιλήνη: Ξεκίνησαν τα μαθήματα στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, 18:58
Μυτιλήνη: Ξεκίνησαν τα μαθήματα στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων
Με ανοιχτές τις πόρτες και τις καρδιές των εκπαιδευτικών τα σχολεία του βορείου Αιγαίου άνοιξαν, σήμερα Δευτέρα, για τα προσφυγόπουλα που φοιτούν στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), στις απογευματινές δηλαδή τάξεις που δημιουργήθηκαν για την εκπαίδευση τους.

Ιδιαίτερα στη Χίο, όπου 1.130 γονείς με εξώδικη δήλωση τους είχαν δημιουργήσει τις προηγούμενες μέρες συζήτηση ζητώντας να μη δημιουργηθούν οι Δομές αυτές στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους, η έναρξη έγινε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας, της Εισαγγελέως Σπυριδούλας Σταυράτη, στελεχών της εκπαίδευσης και εκπροσώπων φορέων που μαζί με τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν τα τέσσερα όλα κι όλα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στη δομή υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων στο σχολείο του Κάμπου.

Oι μαθητές του Κάμπου ζωγράφισαν για τους τέσσερις καινούργιους μαθητές στο σχολείο τους, ενώ το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς ανάρτησαν πανό με το οποίο καλωσόριζαν τα παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, 19:00