Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν με το πανεπιστήμιο Ζιγιάνγκ της Κίνας το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην πρυτανεία του ελληνικού ιδρύματος.

Τον βασικό πυλώνα της συνεργασίας αποτελούν οι ανταλλαγές ανθρώπινου δυναμικού και -στην περίπτωση του Παντείου Πανεπιστημίου- η κατάρτιση ενός κοινού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η συνεργασία είναι πολύ σημαντική για εμάς, γιατί το πανεπιστήμιο του Ζιγιάνγκ διαθέτει ένα εξαιρετικό τμήμα μέσων μαζικής επικοινωνίας και πολιτισμού» σημείωσε η πρύτανης του Παντείου, Ισμήνη Κριάρη, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και σε ερευνητικό επίπεδο.

Το ειδικό βάρος που αποκτά αυτή η σχέση λόγω του ιστορικού βάθους των δύο πολιτισμών τονίστηκε από όλες τις πλευρές. «Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα αφορά στους δύο πανάρχαιους πολισμούς μας και τον τρόπο διάσωσής τους από τα νέα μέσα επικοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρύτανης.

Στη ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας με το πανεπιστήμιο Ζιγιάνγκ, το μεγαλύτερο ίδρυμα δημοσιογραφίας στην Κίνα αφού αριθμεί 13.000 φοιτητές, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μιχάλης Ψύλος. «Ο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της ενημέρωσης και ειδικά στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» τόνισε. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο συνεργάζεται ήδη με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, θα δεχθεί Κινέζους φοιτητές για να κάνουν την πρακτική τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης