Το zougla.gr έλαβε νέα επιστολή για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την δημοσιεύει αυτούσια.

«Δεν είμαστε χρονικά μακριά από το τέλος της ζωής του Δ. Κουφοντίνα. Η κυβέρνηση έχει φτιάξει ήδη το «κλίμα» για την «τελευταία πράξη», έχει φροντίσει να δομηθεί γερά η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» της παντελούς αδιαφορίας για την τύχη του απεργού πείνας, τον έχει πετάξει στην «άκρη της δημοσιότητας» με την ανοχή και την συμμετοχή όλων σχεδόν των ΜΜΕ και έχει φροντίσει να τον «τελειώσει» με τις δικές της «σφαίρες» χτυπώντας με τον λαϊκισμό της τις «ευαίσθητες χορδές» της κοινωνίας που δεν κόπτεται για την κατάληξη ενός «πολυδολοφόνου» και «στυγνού τρομοκράτη». Υποκρίνεται μέχρι τέλους, δεν μιλά βέβαια στο «πόπολο» για τα δικά της Εγκλήματα, για την δική της καθημερινή Τρομοκρατία και Βία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφανώς και το είπα και στο κείμενό μου εδώ https://www.zougla.gr/greece/article/i-dolofonia-tou-p-mpakogiani-ponai-ala-i-eksontosi-tou-apergou-pinas-d-koufontina-stelni-ti-dimokratia-ston-tafo που δημοσίευσε το Zougla.gr πρίν λίγες ώρες, αλλά και ένα παλαιότερο σχετικό εδώ https://www.zougla.gr/greece/article/i-ekdikisi-ston-dimitri-koufontina-den-8a-feri-piso-ton-pavlo-mpakogiani, πως ο Δ. Κουφοντίνας έχει φυσικά τις τεράστιες ευθύνες του για τούτη την ματωμένη αδιέξοδη διαδρομή (τώρα κι αυτός βασανίζεται γιατί «βεβαιότητες» στην ζωή και στην πολιτική δράση δεν υπάρχουν!!!…), αλλά δεν αξίζει αυτό το τέλος, κανείς άνθρωπος δεν αξίζει να βρεθεί από εκδίκηση στην θέση του θύματός του, αλλοίμονο ως κοινωνία αν επιτρέψουμε η θανατική ποινή να γίνει θεσμός στην χώρα της Δημοκρατίας, αλλοίμονο αν επιτρέψουμε ο νόμος της εκδίκησης,του «δυνατού» και της ηλεκτρικής καρέκλας ,της ανταπάντησης του θυμού και του μίσους να περάσει στον ήδη πολύπαθο (κι από την Κρατική βία) δημόσιο χώρο, να εφαρμοσθεί ως κατάρα στην χώρα με τους τόσους αγώνες και νεκρούς (Λαμπράκης, Μουστακλής, Μανδηλαράς, Μπελογιάννης, Τεμπονέρας και άλλοι πολλοί) για τις δημοκρατικές ελευθερίες και μια δικαιότερη κοινωνία!

Δεν είμαστε μακριά από το τέλος της ζωής του Δ.Κουφοντίνα! Διαφωνώ παντού μαζί του και κυρίως στην πρακτική της πολιτικής βίας που λανθασμένα ακολούθησε και των πολιτικών εγκλημάτων που διέπραξε, δεν υπάρχει χώρος μέσα μου να τον δεχθώ ως αγωνιστή και επαναστάτη, αλλά αρνούμαι να περάσω στην άλλη όχθη που εύχεται τον θάνατο του άλλου, στην Νεκρολαγνεία  να «βαπτισθώ», να πτωχεύσω σαν άνθρωπος, να γίνω μέρος μιας τυφλής αγέλης που φωνάζει «Σταύρωσον αυτόν»! Ουδείς «αναμάρτητος» και όποιος είναι από εμάς ας σηκώσει την πρώτη πέτρα, ας ρίξει επάνω του την πρώτη σφαίρα!΄Ελεος, φτάνει πιά η «εξέγερση» του θυμικού μας που μας καταδικάζει σαν ανθρώπους και έλλογα όντα!

Πιθανά να αισθανόμουνα το ίδιο αν ήμουνα στην θέση των συγγενών των θυμάτων (το έχω γράψει πολλές φορές πως είμαι μαζί τους και τους κατανοώ μέχρι το βάθος κι ακόμα παραπέρα της «σκοτεινής» ψυχής μου….) και κάποιος Δ.Κουφοντίνας είχε δολοφονήσει δικό μου άνθρωπο. Πιστέψτε με όμως, θα έκανα τον μεγάλο εσωτερικό αγώνα να μην «οπλισθώ» με το δηλητήριο της αυτοδικίας, να μην αυτοκτονήσω και μπολιάσω την ψυχή μου με τον φαύλο κύκλο του μίσους, ένα κύκλο που ποτέ δεν κλείνει και μόνιμα σε κατατρέχει αν μπει στα κύτταρά  σου! Η χώρα μας το πλήρωσε πολλές φορές αυτό στο παρελθόν (βλ.Εμφύλιος κλπ), θα είμαστε για πάντα δεμένοι εδώ όλοι μας στης «θυσίας τον ματωμένο χορό», όλοι μαζί στον γκρεμό του Ζαλόγγου?

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι τιμή για τους ελάχιστους σε αριθμό σαν τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, πρόσωπα, συλλογικότητες  που παίρνουν δημοκρατική θέση τέτοιες κρίσιμες ώρες για το ζήτημα!

Είναι τιμή για τους ελάχιστους πραγματικούς δημοσιογράφους σαν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και το Zougla.gr που τούτες τις ώρες δεν διστάζουν να σηκώσουν κεφάλι στον νέο Μακαρθισμό μιας ακραίας δεξιάς κυβέρνησης  και παίρνουν ανοιχτά θέση  ανθρώπινη και δημοκρατικά ευαίσθητη  για το ζήτημα και δημοσιεύουν  τις εκκλήσεις και τις κινητοποιήσεις για το νόμιμο δικαίωμα της επιστροφής του Δ.Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, για την σωτηρία του απεργού πείνας πολιτικού κρατουμένου Δημ.Κουφοντίνα που βρίσκεται λίγο πριν το θάνατο στο νοσοκομείο Λαμίας.

Την ώρα που η σκληρή κυβερνητική γραμμή δεν υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος από την υπόθεση, την ώρα πού το μήνυμα της κυβέρνησης είναι «εξοντώστε τον», «αφήστε τον να πεθάνει», είναι τιμή για εκείνη την πραγματική δημοσιογραφία (όχι εκείνη την ψευδεπίγραφη “ενημέρωση” που στο μεγαλύτερο της μέρος έχει  υποκύψει, αποδεχθεί και συμφωνήσει με την κυβερνητική εντολή και τηρεί νεκρική σιωπή για την ζωή του απεργού πείνας), να υπάρχουν δημοσιογραφικές φωνές μετρημένες στα δάχτυλα σαν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που προβάλλουν μια υπόθεση που κινδυνεύει να καταλήξει σε τραγωδία και τείνει να δημιουργήσει ουσιαστικό πρόβλημα δημοκρατίας, παρενέργειες και εντάσεις εν μέσω πανδημίας στο εσωτερικό της χώρας!

Τέλος να τολμήσω να πω σαν Αναρχικός που δεν έχει «επιλεκτικές ευαισθησίες» και «προτιμήσεις» (και τόχω αποδείξει ουκ ολίγες φορές στην διαδρομή μου και για αυτό είμαι και «αυτοεξόριστος» στον «χώρο»…)πως οποιοδήποτε κρατούμενος κι αν ήταν στην θέση του Κουφοντίνα και είχε δίκιο, ακόμα και ο χειρότερος φανατικός ή φασίστας (ακόμα κι ο Ρουπακιάς,ο Κορκονέας ή ο Μιχαλολιάκος), την ίδια θέση θα έπαιρνα! Κι αυτό για να μην μοιάσω στην θέα και στην ψυχολογία του Κτήνους πού τόσο αποστρέφομαι!

Να μην γίνω ένα με τον βούρκο της Ρωμαϊκής Αρένας!

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΝΑΕΙ, ΑΛΛΑ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ

Πάρτε θέση! Η σιωπή δεν είναι πάντα «χρυσός»!

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν)

Για την Επιστροφή της Χαμένης Ανθρωπιάς και του Τέλους της Εποχής της Κτηνωδίας

Μεμονωμένο άτομο από τον Αναρχισμό

erozer2000@yahoo.gr

http://nadaparanosotros.blogspot.gr/, https://exadaktylos.wordpress.com/».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης