Τραγικό τέλος για τον εργάτη στο Ηράκλειο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 16:58
Τραγικό τέλος για τον εργάτη στο Ηράκλειο
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του ΒΕΡΓΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ, ετών 30, ο οποίος κατέληξε την 1η Ιουνίου 2011, ύστερα από σοβαρό εργατικό ατύχημα, την Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 και ώρα 18:00 που συνέβη στις Δάφνες Ηρακλείου Κρήτης, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να αντικαταστήσει μετασχηματιστή δικτύου που είχε παρουσιάσει βλάβη.

Ο άτυχος εργαζόμενος, που ανέβηκε πάνω στον στύλο της ΔΕΗ κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της διέλευσης Μέσης Τάσης πάνω από τον Μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα και να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση αρχικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και εν συνεχεία και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου μετά την νοσηλεία του κατέληξε.

Τεχνικοί Επιθεωρητές του Τμήματος Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης Ηρακλείου, μετέβησαν στις Δάφνες Ηρακλείου την ίδια μέρα του ατυχήματος, προκειμένου να διερευνήσουν άμεσα τα αίτιά του.

Διαπιστώθηκαν και τεκμηριώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 17:46