Νέο χτύπημα στην πορνογραφία ανηλίκων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, 09:43
Νέο χτύπημα στην πορνογραφία ανηλίκων
Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου κατηγορούνται ένας υπήκοος Ρουμανίας και ένας Αλβανίας, 42 και 20 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 32χρονος Έλληνας, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκε καταγγελία μιας 15χρονης κοπέλας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης, με τον οποίο συνομιλούσε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, είχε στην κατοχή του φωτογραφικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο στο οποίο απεικονίζεται η ίδια. Το υλικό αυτό είχε αποσπάσει ο δράστης κατόπιν πίεσης που είχε ασκήσει στην ανήλικη κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν μέσω βιντεοκλήσεων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και κατόχου του επίμαχου προφίλ καθώς και άλλων δύο εμπλεκομένων, για τους οποίους προέκυψε ότι είχαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο προφίλ.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λάμιας, πραγματοποίησε έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των εμπλεκομένων στη Λαμία. Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 20χρονος Αλβανός είχε αποσπάσει και αποθηκεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες της ανήλικης χωρίς τη συναίνεσή της.

Κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Για τον 20χρονο Αλβανό προέκυψε επιπλέον ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα, λόγος για τον οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος και των τριών υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013, 10:42

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, 09:50