Νέo μπλάκ άουτ από τη Δευτέρα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011, 12:44
Νέo μπλάκ άουτ από τη Δευτέρα
Νέα ταλαιπωρία αναμένει την ερχόμενη εβδομάδα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Οι αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην απεργία αναμένεται να οριστικοποιηθούν σήμερα.

Ωστόσο, η κατάσταση στις μετακινήσεις αναμένεται να είναι χειρότερη την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ήδη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετέχουν τα μέλη τους στην απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι τα αεροδρόμια θα νεκρώσουν για 48 ώρες.

Επίσης, οι μηχανοδηγοί και οι ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18,19 και 20 Οκτωβρίου, η οποία κρίθηκε χτες νόμιμη από το Πρωτοδικείο Πειραιά. Αυτό σημαίνει ότι για τρεις ημέρες θα μείνουν ακινητοποιημένοι όχι μόνο οι συρμοί του ΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Χειρόφρενο, την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου αναμένεται να τραβήξουν και τα ταξί, ενώ με 48ωρη απεργία, η οποία θα μετατραπεί σε διαρκείας με τον κίνδυνο να υποβληθεί ξανά η χώρα στο μαρτύριο της …σταγόνας, απειλούν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. σε περίπτωση που το νομοσχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου κατατεθεί στη Βουλή, στη μορφή στην οποία παρουσιάστηκε.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011, 12:48