Ο τέως Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Σωτήρης Γεωργακόπουλος είναι ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη συνέχεια, συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για την υπόλοιπη ηγεσία, ενώ αποστρατεύθηκε ο υπαρχηγός του Π.Σ. κος Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν, υπό την Προεδρία του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Σωτήριου Γεωργακόπουλου συνεδρίασε στις 16 Νοεμβρίου, το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, και έκρινε προακτέους σε Αντιστρατήγους τους Υποστρατήγους του ΠΣ:

1. Βασίλειο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του Π.Σ. και

2. Δημοσθένη Καβέτσο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος του Π.Σ..

Σύντομο βιογραφικό του νέου αρχηγού του Π.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιστράτηγος Σ. Γεωργακόπουλος κατάγεται από την Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, είναι πατέρας δύο παιδιών και έχει υπηρετήσει σε πολλές μάχιμες θέσεις του πυροσβεστικού σώματος. Στο βαθμό του αντιστράτηγου προήχθη τον Ιανουάριο του 2011 και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε τα καθήκοντα του επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος. Εκτός των άλλων έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στους σεισμούς του Αιγίου, το 1995, και της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών του 2007, στην Ηλεία, και του 2009, στη Βορειοανατολική Αττική. Επίσης, έλαβε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα διυλιστήρια της «PETROLA» και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρείας «ΧΥΜΑ».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

Διαβάστε επίσης Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 16:36

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης