Νυχτερινή έφοδος της Αστυνομίας στο ΑΠΘ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 06:43
Νυχτερινή έφοδος της Αστυνομίας στο ΑΠΘ
Δυνάμεις της Αστυνομίας εισήλθαν τα ξημερώματα εντός του κτηρίου της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προκειμένου να δώσουν ένα τέλος στην κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων που βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες 72 ημέρες.

Η επιχείρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν αστραπιαία και ξεκίνησε λίγο πριν τις 04.15, με 11 ανθρώπους να οδηγούνται στο κρατητήριο. Πρόκειται για 10 εργαζομένους στις τεχνικές υπηρεσίες και έναν στην καθαριότητα, οι οποίοι και αναμένεται το μεσημέρι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες δεν προέβαλαν κάποια αντίσταση.

Δείτε το video με την επιχείρηση των ΜΑΤ μέσα στους χώρους του ΑΠΘ...


Δείτε το video με τη μεταφορά των συλληφθέντων σε κλούβα των ΜΑΤ...Την Τρίτη είχε προηγηθεί η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατόπιν αιτήματος της πρυτανείας προκειμένου να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας κάλεσε την Αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να λυθεί η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου και να συλληφθούν οι καταληψίες μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αυτή την ώρα έξω από το ΑΠΘ έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται φοιτητές και εργολαβικοί υπάλληλοι που στηρίζουν τη θέση για συνέχιση της κατάληψης. Δεν υπάρχουν αναφορές για επεισόδια.

Δείτε τo video με πλάνα από την αστραπιαία επιχείρηση...Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, φοιτητές, καθηγητές και εθελοντές, με τη συνδρομή ενός συνεργείου καθαριότητας ιδιωτικής εταιρείας (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση), προχώρησαν στην απομάκρυνση ενός σημαντικού όγκου των συσσωρευμένων απορριμάτων από τους χώρους του ιδρύματος.

Διαβάστε επίσης:
ΑΠΘ: Εκστρατεία καθαρισμού εν μέσω εντάσεων, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, 16:05
Σε «τεντωμένο σχοινί» το ΑΠΘ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012, 04:24
Εισαγγελική παρέμβαση για το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012, 16:44

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 07:45