«Δεν γίνεται, να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Δεν γίνεται να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή, αλλά ταυτόχρονα να μη θίξουμε προνόμια, να μην εξορθολογήσουμε στρεβλώσεις, να μην αγγίξουμε κεκτημένα, να μην προσπαθήσουμε να εξυγιάνουμε την παραγωγική βάση της χώρας και να την καταστήσουμε περισσότερο εξωστρεφή και ανταγωνιστική».

Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, απαντώντας σήμερα, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Πρωτούλη για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός τόνισε ότι λόγω των δυσμενών συνθηκών της αγοράς, αυτό που ζητείται είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, στο επίπεδο που είναι αναγκαίο, για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα με ομοειδείς εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό «διότι η πραγματικότητα είναι πως σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ σε σχέση με άλλα διυλιστήρια της χώρας μας, αλλά και της Δυτικής Ευρώπης, εργάζονται 8% και 19% λιγότερο χρόνο αντίστοιχα».

Παράλληλα, πρόσθεσε, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ παίρνουν 17,8 μισθούς το χρόνο και πολλές οικονομικές και κοινωνικές παροχές, οι οποίες υπερβαίνουν αυτές που παίρνουν οι περισσότεροι Έλληνες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης