Ο καιρός της Δευτέρας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, 06:23
Ο καιρός της Δευτέρας
Για σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Θράκης και στον ορεινό άξονα της Πίνδου. Νωρίς το πρωί η ορατότητα τα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Σύμφωνα με το Meteo, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 25 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν κατά κανόνα από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά και νότια πελάγη 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά τόπους σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι στο Σαρωνικό θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, 06:23