Ο νεκρός ληστής στα Τίρανα ήταν βαρυποινίτης και δραπέτης των φυλακών Τρικάλων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 12:24
Ο νεκρός ληστής στα Τίρανα ήταν βαρυποινίτης και δραπέτης των φυλακών Τρικάλων

Βαρυποινίτης δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ήταν ο ένοπλος που έπεσε την Τρίτη νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών έπειτα από ληστεία χρηματαποστολής στο αεροδρόμιο των Τιράνων, όπως επιβεβαίωσε η αλβανική αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αντβίν Μουράτι, ο οποίος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές των Τρικάλων το 2013, σκοτώθηκε λίγο έξω από το αεροδρόμιο, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει με τα άλλα μέλη της σπείρας. Οι ληστές είχαν αρπάξει νωρίτερα σάκους με 10 εκατομμύρια ευρώ από αεροσκάφος των αυστριακών αερογραμμών την ώρα που φόρτωνε τα χρήματα στην πίστα και ετοιμαζόταν για απογείωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο Μουράτι σκοτώθηκε από όπλο της αστυνομίας ή της ομάδας ληστών. Οι υπόλοιποι δράστες της ληστείας κατάφεραν να διαφύγουν μαζί με τα χρήματα, αλλά, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι γνωστοί πλέον στις Αρχές.

Η αστυνομία θεωρεί τον Μουράτι «εγκέφαλο» της σπείρας, η οποία, όπως εκτιμάται από τις αλβανικές Αρχές, βρίσκεται πίσω από ακόμη δύο ληστείες που έγιναν στο αεροδρόμιο των Τιράνων το 2016 και το 2017.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 12:26