Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον ΕΛΑ.

Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας -σε άλλες περιπτώσεις ομόφωνα και σε άλλες κατά πλειοψηφία- έκρινε αθώους τους Αγγελέτο Κανά, Χρήστο Τσιγαρίδα και Ειρήνη Αθανασάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο δέχθηκε τη δήλωση του Χρήστου Τσιγαρίδα ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το χρονικό διάστημα έως το 1989, αλλά τον αθώωσε για τις ενέργειες του ΕΛΑ που έγιναν τότε με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να τον συνδέουν με αυτές. Επίσης, τον απάλλαξε και για όσες ενέργειες της οργάνωσης έγιναν πριν το 1995.

Ο Αγγελέτος Κανάς κρίθηκε αθώος για σειρά ενεργειών της οργάνωσης με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να τον συνδέουν με αξιόποινες πράξεις.

Ομόφωνα αθώα κηρύχθηκε η Ειρήνη Αθανασάκη, γιατί σύμφωνα με το δικαστήριο δεν είχε ενεργή δράση στον ΕΛΑ. Τρεις από τους δικαστές είχαν την άποψη, ότι η Αθανασάκη δεν συνέδραμε τις πράξεις της οργάνωσης, ενώ δύο πίστευαν ότι, παρότι συμμετείχε από το 1987 έως το 1995, δεν προέκυψαν στοιχεία που να την ενοχοποιούν για συγκεκριμένες πράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω παραγραφής, έπαψε η ποινική δίωξη σε άλλες περιπτώσεις ομόφωνα και σε άλλες κατά πλειοψηφία για τις κατηγορίες της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και της πρόκλησης εκρήξεων που τελέστηκαν πριν από το 1989, καθώς έχει παρέλθει η 20ετία.

Με την ολοκλήρωση της δίκης, δημιουργήθηκε ένταση έξω από το δικαστήριο, όταν η κόρη του Τσιγαρίδα πέταξε ένα αυγό προς το μέρος του Αγγελέτου Κανά.

Πρωτοδίκως οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη.

Διαβάστε επίσης:

Ζητά την καταδίκη για Κανά – Τσιγαρίδα
, Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009, 20:52.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης