Δίπλα σε περισσότερους από 33.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη βρέθηκε αυτές τις γιορτές ο Δήμος Αθηναίων, με μια μεγάλη «ομπρέλα» προστασίας που άνοιξε για τον ευάλωτο πληθυσμό της πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και ο Κόμβος συνέχισαν απρόσκοπτα να τροφοδοτούν τους 26.000 ωφελούμενους του Κέντρου με πακέτα τροφίμων, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριστικά σπιτιού, αλλά και με τα φάρμακα που χρειάζονται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, επιπρόσθετα δόθηκαν πακέτα τροφίμων, δωροεπιταγές για αγορές στο σούπερ μάρκετ, δώρα και γιορτινές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Επίσης το ΚΥΑΔΑ, μερίμνησε να έρθει ο «Άγιος Βασίλης» σε περισσότερα από 2.000 παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του, μοιράζοντας πακέτα δώρων, που περιελάμβαναν παιχνίδια για την ηλικία τους αλλά και χρήσιμα είδη (κουβερτούλα και κασκόλ για τα παιδιά έως 3 ετών, γάντια και σκούφο για τα παιδιά 3-12 ετών). 

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, μοιράστηκαν 4.928 πακέτα τροφίμων πόρτα-πόρτα, σε άτομα και οικογένειες που δυσκολεύονταν ή δεν μπορούσαν να παραλάβουν τα προϊόντα τους από τις δομές του Κ.Υ.Α.Δ.Α., καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πέρα δε από τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα είδη ατομικής υγιεινής, δόθηκε επιπλέον η δυνατότητα διανομής ρούχων, παπουτσιών και παιχνιδιών στους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α.(είτε με παράδοση στο σπίτι, είτε με παραλαβή από την είσοδο του Κόμβου).

Φέτος επειδή, λόγω της καραντίνας, δεν πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ο δήμος φρόντισε να διανείμει ανήμερα των Χριστουγέννων 1.200 γιορτινά γεύματα σε άστεγους που μένουν στις δομές της Αθήνας, αλλά και στους δρόμους της πόλης. Το ίδιο θα πράξει και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με την «υπογραφή» του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου, προσφορά του ΑΠΣΙ Πίνδος, αλλά και την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, προσφορά της Interamerican.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «είναι σε εξέλιξη μία γιγάντια και διαρκής επιχείρηση πρόνοιας και προστασίας στις δομές και τους δρόμους της Αθήνας. Γιατί πίσω από κάθε αριθμό, υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που σηκώνουν ένα μεγάλο βάρος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης