Με την παράδοση, 3 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων, 750 καφέ κάδων και 80 κυτίων ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου, στον Δήμο Ηρακλείου συνεχίζεται η διανομή ειδικού εξοπλισμού ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Τον εξοπλισμό στο δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο παρέδωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα στήριξης των δήμων στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Πατούλης, επισήμανε ότι, ενισχύεται η δυνατότητα μιας πιο ορθολογικής και φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης απορριμμάτων και βιοαποβλήτων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα διαχείριση θα μπει και στην καθημερινότητα των δημοτών καθώς ό δήμος «υπό τον Ν. Μπάμπαλο, έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος». Άλλωστε, υπογράμμισε, η συμμετοχή των πολιτών είναι «ο κρίσιμος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα του σχεδιασμού. Στηρίζοντας έμπρακτα, δυναμώνουμε αυτή την «πράσινη αλυσίδα» που θα ενώσει τους πολίτες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία».

Από την πλευρά του, ο Ν. Μπάμπαλος, παρατήρησε ότι θέλει το δήμο του «πρωταθλητή στην Ανακύκλωση» τόσο για τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, όσο και για να μειωθεί το κόστος της διαχείρισης των συμβατικών απορριμμάτων και κατ΄ επέκταση των δημοτικών τελών «για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, όπως κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια».

Σημειώνεται ότι, ο νέος εξοπλισμός θα τοποθετηθεί κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων προς ταφή στο ΧΥΤΑ και παράλληλα να αυξηθεί η αξιοποιήσιμη πλέον από δήμους και πολίτες, παραγωγή κομπόστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης