Μυρτώ Τσάβαλου, Παναγιώτης Σαγκούρης, Φίλιππος Καραμέτος
 
Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μεταφέρθηκε εσπευσμένα αργά το βράδυ της Πέμπτης ο 83χρονος πρώην αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων Atlas Elektronik, Παναγιώτης Ευσταθίου, μετά τη μαραθώνια απολογία του για τις μίζες των εξοπλιστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν σχετικά με το ζήτημα της προφυλάκισής του ή μη και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ μέχρι το πρωί της Παρασκευής, οπότε και αναμένεται να ληφθεί η σχετική απόφαση από το δικαστικό συμβούλιο. Ειδικότερα, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής είχε τη γνώμη ότι πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε ο εισαγγελέας Κώστας Σπηλιώπουλος.

Παρόλα αυτά, μετά την απολογία του ο Π. Ευσταθίου ένιωσε αδιαθεσία και αργά το βράδυ της Πέμπτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου θα νοσηλευθεί φρουρούμενος.

Αδιαθεσία μετά την απολογία του αισθάνθηκε ο Π. Ευσταθίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Ερυθρό Σταυρό μεταφέρθηκε ο Π. Ευσταθίου

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον Π. Ευσταθίου

Ο 83χρονος, κατά τη μαραθώνια απολογία του, που ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί, κατονόμασε τουλάχιστον 10 άτομα που εμπλέκονται στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το ύψος των οποίων προσδιόρισε περίπου στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ αυτών, ανέφερε τα ονόματα του εκλιπόντος πρώην αρχηγού ΓΕΝ, Γιώργου Θεοδωρουλάκη, του στρατηγού και πρώην αρχηγού ΓΕΣ, Κωνσταντίνου Παναγιωτάκη αλλά και ένος υψηλόβαθμου στέλεχους της ΕΒΟ, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, έπαιρνε χρήματα που εν συνεχεία έδιδε στον τότε αντιπρόεδρο της ΕΒΟ και κουμπάρο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Παύλο Νικολαΐδη.

Oι δηλώσεις του συνηγόρου του Π. Ευσταθίου, Μ. Δημητρακόπουλου :

Ένταση ανάμεσα σε ανακριτή και συνήγορο υπεράσπισης

Στο μεταξύ ένταση σημειώθηκε λίγο μετά την απολογία του Π. Ευσταθίου ανάμεσα στον συνήγορό του κ. Μ. Δημητρακόπουλο και τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή. Στους διαδρόμους των δικαστηρίων ακούγονταν φωνές, με τον κ. Δημητρακόπουλο να φωνάζει ότι ο κατηγορούμενος «τιμωρείται επειδή δεν ‘κάρφωσε’ τον Γ. Παπαντωνίου» και τον κ. Μαλλή να του απαντά ότι «αυτά τα χρήματα (σ.σ. από τις μίζες) είναι του ελληνικού λαού».

Διάλογος μεταξύ των κ.κ. Δημητρακόπουλου-Μαλλή:

Δ: Άμα πεθάνει ο άνθρωπος απόψε θα έχετε τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Μ: Μη με απειλείτε.
Δ: Δεν σας απειλώ.
Δ: Να σέβεστε τη Δικαιοσύνη.
Μ: Εγώ τη σέβομαι περισσότερο από εσάς.
Δ: Μόνο κακία έχετε.
Μ: Να τα γράψετε στην προσφυγή σας.
Δ: 83 ετών και τον θεωρείτε ύποπτο φυγής; Τέσσερις μήνες γιατί δεν έφυγε;
Μ: Αφήστε κύριε, δεν θα κάνετε εσείς ανάκριση.

Διαβάστε επίσης:
Mίζες με ονοματεπώνυμο, Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014, 15:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης