Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 10 άτομα τοποθέτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στο κάδρο των εμπλεκομένων στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων Atlas Elektronik, Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος απολογείται από τις 9.00 το πρωί στον ανακριτή Γ. Μαλλή.

Ο 83χρονος, κατά τη μαραθώνια απολογία του -η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη- κατονόμασε τουλάχιστον 10 άτομα που εμπλέκονται στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το ύψος των οποίων προσδιόρισε περίπου στα τρία εκατομμύρια ευρώ!

Μεταξύ αυτών, τον εκλιπόντα πρώην αρχηγό ΓΕΝ, Γιώργο Θεοδωρουλάκη, τον στρατηγό και πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη αλλά και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΒΟ, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, έπαιρνε χρήματα τα οποία εν συνεχεία έδιδε στον τότε αντιπρόεδρο της ΕΒΟ και κουμπάρο του Άκη Τσοχατζόπουλο, Παύλο Νικολαΐδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι στις υπόγειες  διαδρομές των χρημάτων από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων εμπλέκονται και τρία μεγαλοστελέχη της εταιρείας που εκπροσωπεί, δηλαδή της Atlas Elektronik, ενώ αναφερόμενος στον κ. Κάντα, σημείωσε ότι πρόκειται για εκβιαστή ο οποίος ζητούσε χρήματα για να μην μπλοκάρει τα προγράμματα.

Ο κ. Ευσταθίου, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι διαθέτει τρεις offshore εταιρείες, ενώ δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει τις Αρχές με όποιον τρόπο μπορεί, όπως με την συγκατάθεσή του στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.

Ερωτώμενος για τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ο 83χρονος επεσήμανε ότι δεν είχε συναλλαγές με τον πρώην υπουργό και τον συνεργάτη του, ωστόσο τον «έδειξε» αφού αναφέρθηκε στον κουμπάρο του, κ. Παύλο Νικολαΐδη.

«Στοιχεία για πολιτικούς δεν έχω. Αν είχα στοιχεία θα τα έδινα. Δεν έχω λόγο να κρύψω τίποτα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Κάντας «έκαψε» τον Ευσταθίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 83χρονος δωροδόκησε με 1,5 εκατ. ευρώ για δύο εξοπλιστικά προγράμματα τον Αντώνη Κάντα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του κρατούμενου πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και τα στοιχεία που βρέθηκαν στο γραφείο του Π. Ευσταθίου στο Κολωνάκι από δύο Γερμανούς εισαγγελείς και τους Έλληνες συναδέλφους τους κυρία Πόπη Παπανδρέου και κ. Αντώνη Ελευθεριάνο, παραστατικά επιβεβαιώνουν την απολογία Κάντα για μίζες σε λογαριασμούς και μετρητά, οι οποίες διακινήθηκαν τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές εκείνης του 2000.

Οι προμήθειες αφορούσαν τα γερμανικά υποβρύχια κλάσης 214 και το αντιαεροπορικό σύστημα ASRAD. Ακόμη 1 εκατ. ευρώ είχε δώσει ο Π. Ευσταθίου στον –αξιωματικό τότε– Α. Κάντα και επί κυβερνήσεως Ζολώτα το 1989 για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης M48.

Αύριο απολογείται και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος είχε συλληφθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αναμένεται να προβεί σε αποκαλύψεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης