“Παραμείνετε σε απόσταση”«Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής μας ενημερώνουν ότι είχανε μία διαμάχη με άτομα του γνωστού χώρου (σ.σ. αντιεξουσιαστές). Είμαστε πλησίον προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Κέντρο να γνωρίζετε, απ' ό,τι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές με κάτι ρόπαλα…». Με τα λόγια αυτά, οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενημέρωναν το κέντρο για το τι συνέβαινε τη μοιραία νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Στην Αμφιάλη βρίσκονταν εκείνο το βράδυ άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ανέμεναν διαταγή από το κέντρο για την παρέμβασή τους. Οι διάλογοι αποτυπώνουν την επιφυλακτική στάση τουκέντρου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. για άμεση επέμβαση.
 
Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η απάντηση από το κέντρο, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό: «παραμείνετε σε απόσταση να μας δίνετε εικόνα».

Eξάλλου, όταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ζήτησαν ενισχύσεις από τη Νίκαια και το Πέραμα, ο εκφωνητής δεν εμφανίζεται να απαντά.

«Κέντρο ένα άτομο, είναι… έχει... είναι αιμόφυρτο ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο. Να προσέλθει το ΕΚΑΒ και σταθμός», ενημερώνει αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακριβώς την ώρα της δολοφονίας του νεαρού Παύλου Φύσσα.

Ο άνθρωπος που βρισκόταν στο κέντρο τον ρωτά εάν το θύμα είναι ημεδαπός ή αλλοδαπός και τότε λαμβάνει την απάντηση: «Ημεδαπός και ο παθών και το άτομο που μας δηλώνει ότι έχει ενεργήσει».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τους διαλόγους.

Να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο της δολοφονίας 25 περίπου λεπτά μετά την κλήση από τους αστυνομικούς.Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται επιβαρυντικά στοιχεία για την έκνομη δράση βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο με τους πάνοπλους Χρυσαυγίτες, Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 17:21

H δράση της Χρυσής Αυγής σε 1 ΤΒ, Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013, 18:18

Προφυλακιστέος ο Ρουπακιάς,Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013, 15:10

Σύλληψη για τη δολοφονία Φύσσα, Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013, 15:02

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, 10:46