Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες που απεικονίζουν πιστόλια, εκπαιδεύσεις, ναζιστικούς χαιρετισμούς, σβάστικες ακόμα και τον Χίτλερ εμπεριέχονταν στα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα που συνέλεξε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από τις κατασχέσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το ογκώδες υλικό, το οποίο είναι περίπου 1 Τ.Β. περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και άλλα στοιχεία που θα αξιολογηθούν λεπτομερώς από τις δύο δικαστικές λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση καθώς δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην ποινική εμπλοκή νέων προσώπων.

Τα υλικά του αρχηγού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από την Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης που συνέταξαν οι άντρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στους σκληρούς δίσκους και στα στικάκια USB του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Κάποια από τα ψηφιακά αρχεία είχαν διαγραφεί, ωστόσο οι άντρες της υπηρεσίας κατάφεραν να τα ανακτήσουν.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν φωτογραφίες που απεικονίζουν έναν αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού (ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή) να χαιρετά ναζιστικά, αυτόματα όπλα, στιγμές από τις «δράσεις» και τις ορκωμοσίες των μελών του κόμματος αλλά και μια φωτογραφία που απεικονίζει τον Αδόλφο Χίτλερ.

Αρχείο με φωτογραφίες του αποκαλούμενου πυρηνάρχη της Νίκαιας, προφυλακισμένου για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Πατέλη, εντοπίστηκε επίσης από τους ελέγχους της Αντιτρομοκρατικής στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι επίμαχες φωτογραφίες φαίνεται να αποδεικνύουν την σχέση του Μιχαλολιάκου με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια που φέρεται να κινητοποίησε τα τάγματα εφόδου το μοιραίο βράδυ λίγο πριν πέσει νεκρός ο μουσικός. Σχέση που ο αρχηγός του κόμματος φέρεται να είχε αρνηθεί όταν απολογήθηκε παρόλο που υπήρχαν καταγεγραμμένες δεκάδες κλήσεις από τηλέφωνα που ανήκουν στον Νίκο Μιχαλολιάκο προς το σπίτι του Πατέλη.

Οι δύο ανακρίτριες εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή στοιχεία από τα επίμαχα αρχεία που καταδεικνύουν ότι υπήρχε πλήρης καταγραφή και παρακολούθηση των δράσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Ρένας Δούρου.

Τα αρχεία του Κασιδιάρη

Στην κατοχή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα στικάκια USB, δύο υπολογιστές και τέσσερις σκληροί δίσκοι.

Ανάμεσα στα αρχεία που κοσμούσαν τους σκληρούς του κ. Κασιδιάρη εντύπωση προκαλούν φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να κρατά πυροβόλα όπλα και να μαθαίνει στους συντρόφους του kick boxing. Αίσθηση παράλληλα προκαλεί δύο φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται οι ταυτότητες δύο αστυφυλάκων. 

Οι φωτογραφίες του Λαγού

Όσον αφορά τον βουλευτή της Χ. Α. Γιάννη Λαγό, στην κατοχή του βρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής και ένας σκληρός δίσκος 500 G.B. στον οποίο υπήρχαν 141 αρχεία εικόνας και τέσσερα αρχεία κειμένου ποικίλου περιεχομένου. 

Μερικές φωτογραφίες παρουσιάζονται παρακάτω:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης