Στο μικροσκόπιο της έρευνας που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου θα βρεθούν όσα αναφέρει σε μήνυση που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για συκοφαντική μήνυση σε βάρος του αλλά και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα αναζητηθεί η βασιμότητα των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας για όσα διημείφθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, μετά το οποίο παραιτήθηκε ο κ. Κοτζιάς αλλά και για όσα ακολούθησαν, όπως αποτυπώνονται σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Κοτζιάς κάνει λόγο για συνέχεια της εκστρατείας απειλών σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του με «αιχμή του δόρατος» τη συμφωνία των Πρεσπών, από τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με Σόρος και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο ΥΠΠΕΞ για τις βίζες. 

Στη δικογραφία αναμένεται να συσχετιστεί και το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος κατήγγειλε πως ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
     
Ο κ. Κοτζιάς υπεραμυνόμενος του έργου του στο υπουργείο υποστηρίζει ότι επί των ημερών του αποκαλύφθηκαν δεκάδες παράνομες συμπράξεις του ΥΠΕΞ με ΜΚΟ, πλείστες υποθέσεις παράνομης παροχής βίζας, ενώ Έλληνες διπλωμάτες που παραβίασαν τον όρκο τους καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις. Επιπλέον, αναφέρει ότι επί υπουργίας του, και σε αντίθεση με το παρελθόν, ουδείς δημοσιογράφος ελληνικού ΜΜΕ έλαβε έστω και ένα σεντς από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης