Με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ενημερώνει ότι παραιτείται από την υπεράσπιση του βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους που προβαίνει στην κίνηση αυτή επικαλούμενος τον Κώδικα των δικηγόρων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις εντελώς αντίθετες προσωπικές , πολιτικές και κοινωνικές μου πεποιθήσεις, ανέλαβα την υπεράσπιση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα, διότι με έπεισε ότι η παρουσία του στο κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν εντελώς περιστασιακή και οφείλετο μόνο στο πάθος του να διακριθεί πολιτικά. Η διαγραφή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν μια επιβεβαίωση της επιλογής μου.

Σήμερα, εκ λόγων προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας, παραιτούμαι από την θέση του συνηγόρου υπερασπίσεως του Ευστάθιου Μπούκουρα.

Τους λόγους της παραιτήσεως μου δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιήσω, εξαιτίας του απορρήτου της σχέσεως δικηγόρου και κατηγορουμένου, το οποίο επιβάλλει ο Κώδικας Δικηγόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η παραίτηση του κ. Κούγια φαίνεται πως υποκρύπτει και πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο αφήνοντας ανοιχτές υπόνοιες ακόμη και για εξωδικαστικούς χειρισμούς με πολιτική στόχευση που αφορούσαν επιλογές του νυν ανεξάρτητου βουλευτή, όπως για παράδειγμα την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Κούγιας πάντως αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε παραπέμποντας στην ανακοίνωση του γραφείου του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης