Πάτρα: «Βροχή» οι αυτεπάγγελτοι διορισμοί δικηγόρων σε κατηγορουμένους λόγω οικονομικών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, 07:53
Πάτρα: «Βροχή» οι αυτεπάγγελτοι διορισμοί δικηγόρων σε κατηγορουμένους λόγω οικονομικών
Η οικονομική κρίση επηρεάζει και τον χώρο της Δικαιοσύνης, όπου η ύπαρξη συνηγόρου υπεράσπισης για τους πολίτες που κατηγορούνται για μια σειρά αδικημάτων τείνει να γίνει είδος πολυτελείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, το τελευταίο χρονικό διάστημα στα δικαστήρια της Πάτρας πολλαπλασιάζονται οι κατηγορούμενοι που προσέρχονται να δικαστούν χωρίς να έχουν δικηγόρο, λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στα έξοδα που απαιτούνται, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα ποσοστά αυτών που δεν έχουν δικηγόρο είναι πολύ υψηλά στα κακουργήματα.

Σε κάθε δικάσιμο για κακούργημα στα δικαστήρια της οδού Γούναρη διορίζονται κατά μέσο όρο τρεις δικηγόροι αυτεπάγγελτα για κατηγορουμένους.

Αν υπολογίσουμε ότι τον μήνα έχουμε περί τις 15 δικάσιμους για κακουργήματα, τότε οι αυτεπάγγελτοι διορισμοί ανέρχονται σε 40-45.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν αυτή με την υπόθεση των όπλων, όπου από τους 74 κατηγορουμένους οι 17 δεν είχαν δικηγόρο!

Η κατάσταση που διαμορφώνεται προκαλεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα της δικαιοσύνης που παρέχεται και τη δυνατότητα των κατηγορουμένων να εκφράσουν το δίκιο τους και να διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους για υποθέσεις από τις οποίες κρίνεται η ζωή τους, ενώ βεβαίως είναι ενδεικτική της οικονομικής κρίσης, που όλο και βαθαίνει εισβάλλοντας και στον χώρο της απονομής δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: tempo24.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, 08:05