Πέθανε ο Παναγιώτης Εμμανουηλίδης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 12:44
Πέθανε ο Παναγιώτης Εμμανουηλίδης
Έφυγε από τη ζωή τη Μ. Τρίτη ο φιλόλογος Παναγιώτης Εμμανουηλίδης χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Τα λεξικά του έχουν υπάρξει χρήσιμα εργαλεία για όσους ασχολούνται με την ελληνική γλώσσα. Εκδόθηκαν πριν από δυο χρόνια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σύμφωνα με τις οποίες «δεν υπάρχουν λόγια να αποτυπώσουν τη λύπη και το πένθος για την απώλειά του».

Ο Παναγιώτης Εμμανουηλίδης ήταν φιλόλογος (σ.σ.: απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ) με μακρόχρονη διδακτική πείρα, κυρίως σε δημόσια ελληνικά σχολεία (γυμνάσια και λύκεια). Υπηρέτησε 32 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έγραψε, είτε μόνος είτε σε συνεργασία με τη σύζυγό του, Έλλη Πετρίδου-Εμμανουηλίδου, δεκάδες βοηθήματα για φιλολόγους και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα περισσότερα από αυτά αναφέρονται στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τελευταίο του εγχείρημα το ιστολόγιο «Γλωσσικά Ολισθήματα», όπου παρουσίαζε και σχολίαζε γλωσσικά ολισθήματα, τα οποία σταχυολογούσε από τον δημόσιο λόγο. Ο Π. Εμμανουηλίδης νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χτυπημένος από καρκίνο.

Η κηδεία του τελέστηκε στις 13.30, στη γενέτειρά του, την Κατερίνη, από τον ιερό ναό της Ανάληψης.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 15:12