Πεθερά σύμβουλος με 2.851 ευρώ στο Ντυνάν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014, 21:45


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

Η υπόθεση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» αποτελεί ένα μείζον κοινωνικό και πολιτικό σκάνδαλο.

Επί σειρά ετών παρατηρήθηκαν τεράστιες οικονομικές ατασθαλίες, καταγγελίες για κακοδιαχείριση, με φόντο τους απλήρωτους εργαζόμενους του νοσοκομείου οι οποίοι απαιτούν μέχρι και σήμερα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Τρανή απόδειξη των παραπάνω, αποτελεί η περίπτωση της κυρίας Χριστίνας Αποστόλου, υπαλλήλου που προσελήφθη στο γραφείο του προέδρου του Δ.Σ. του νοσοκομείου, με διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή, και, σύμφωνα με μαρτυρίες, πατούσε σπάνια το.. πόδι της στο γραφείο.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι η κα. Αποστόλου δεν είναι άλλη από την πεθερά του πρώην υπουργού Υγείας και νυν υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Ας ξετυλίξουμε όμως το ρεπορτάζ…

Η πρόσληψη...

Τον Μάρτιο του 2009, επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, η κυρία Αποστόλου (σε ηλικία 60 ετών) προσελήφθη στο «Ερρικός Ντυνάν» με αμοιβή 2.851,12 ευρώ.

Η θέση της ήταν στο γραφείο του προέδρου Ανδρέα Μαρτίνη και ως εκ τούτου θεωρούνταν υψηλόβαθμη διοικητική υπάλληλος, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση που πολλοί νέοι με προσόντα και γνώσεις θα ζήλευαν.

Στη συγκεκριμένη θέση παρέμεινε για δύο χρόνια και ειδικότερα μέχρι τον Ιούνιο του 2011 οπότε και αποχώρησε λαμβάνοντας ως αποζημίωση 6.652,51 ευρώ.Η διαδικασία της πρόσληψης, όσο και της απόλυσης, έγινε με τον πλέον αθόρυβο τρόπο, καθώς για πολλούς εργαζόμενους του Ιδρύματος, η κυρία Αποστόλου αποτελούσε υπάλληλο-φάντασμα…

Συνάδελφοί της μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν ότι σχεδόν ποτέ δεν είχαν συναντήσει την πεθερά του πρώην υπουργού στο πόστο της, ενώ πολλοί από αυτούς -που υπηρετούν χρόνια στο συγκεκριμένο νοσοκομείο- απόρησαν στο άκουσμα και μόνο του ονόματός της.

«Γνωρίζουμε ότι κάποια Χριστίνα Αποστόλου εργάστηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν την έχουμε δει ποτέ. Αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως ότι έκανε συνεχώς κοπάνες. Πάντως, οι περισσότεροι δεν την έχουν συναντήσει», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Η Σταρ Ελλάς που δεν χτυπούσε κάρτα


Παλαιά φωτογραφία της κας ΑποστόλουΤο πιο σκανδαλώδες στοιχείο της υπόθεσης είναι το υπηρεσιακό σημείωμα που εξασφάλισε το zougla.gr και από το οποίο προκύπτει ότι η εν λόγω υπάλληλος δεν χτυπούσε ποτέ κάρτα κατά την προσέλευσή της στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, είχε την κάλυψη του ίδιου του προέδρου του Ιδρύματος, κ. Ανδρέα Μαρτίνη (με τον οποίο γνωρίζονταν χρόνια), καθώς όπως αναφέρεται στο έγγραφο «Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές καταχωρήσεις στο σύστημα ωρομέτρησης του ΚΙΕΝ, που να προκύπτει η προσέλευση και η αποχώρησή της υπαλλήλου διότι με προφορική εντολή της Διοίκησης δεν χτυπούσε κάρτα».Ουσιαστικά δηλαδή η κυρία Αποστόλου είχε εξασφαλίσει την προφορική εντολή του Διοικητή ώστε να περνά ελεύθερα με… χάρη, όπως άλλωστε γνώριζε, καθώς το 1962 είχε δικαίως κατακτήσει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς.

To zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Μαρτίνη ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση.

Mε τη σειρά του, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «η μητέρα της συζύγου του συνεργάστηκε επί μία διετία με τον πρόεδρο του ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν με τον οποίο γνωρίζονταν για δεκαετίες. Η συνεργασία που της προτάθηκε έγινε με όρους απόλυτης διαφάνειας και δημοσιότητας και σύμφωνα με τον νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες και βέβαια η συνεργασία αυτή ουδεμία σχέση είχε με το Δημόσιο, ούτε ήταν δημοσιουπαλληλική απασχόληση. Απόδειξη ότι εδώ και χρόνια δεν υπάρχει».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014, 21:54