Έντονες είναι οι διαβουλεύσεις στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς.

Βάσει του νέου κανονισμού, τον οποίο παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Λάμπης Αριστειδόπουλος, στη συνέλευση της Τετάρτης, ορίζεται μέσα σε δεκατέσσερα συνολικά άρθρα ο τρόπος λειτουργίας της λαϊκής αγοράς του Πύργου καθώς και η μεταφορά της σε διαφορετικά σημεία από εκείνα που σήμερα λειτουργεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε παρέμβασή του για το θέμα ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, χαρακτήρισε ως «ακρωτηριασμό» της δημοτικής Αρχής την αφαίρεση αρμοδιοτήτων οι οποίες όπως ανέφερε γίνονται για «ρουσφετολογικούς» λόγους από το κράτος.

Το θέμα της έγκρισης του Κανονισμού Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών συζητήθηκε πρώτο μεταξύ των θεμάτων που υπήρχαν στην κατάσταση της ημερήσιας διάταξης, ενώ η συζήτηση έγινε παρουσία και εκπροσώπων σωματείων πωλητών αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι εξέθεσαν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για το σοβαρό θέμα της μεταφοράς της λαϊκής.

Σε πολλές περιπτώσεις η ένταση δεν έλειψε μεταξύ των εκπροσώπων των πωλητών λαϊκών αγορών και του αντιδημάρχου Πύργου, Λάμπη Αριστειδόπουλου, ο οποίος στην εισήγησή του εξήγησε τους λόγους που πρέπει η λαϊκή αγορά να μεταφερθεί σε άλλα σημεία της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη πλευρά τους τόσο ο πρόεδρος του σωματείου «Δήμητρα», Ανδρέας Κούτρας, όσο και ο πρόεδρος του σωματείου «Αναγέννησις», Χρήστος Παναγόπουλος, τόνισαν πως «δεν δέχονται την μεταφορά της λαϊκής καθώς τα σημεία που προτείνονται τείνουν να μειώσουν στο ελάχιστο την αγοραστική κίνηση των ήδη καταπονημένων πωλητών».

Μάλιστα πρότειναν ο κανονισμός που πρόκειται να ψηφιστεί να αφορά μόνο στον τρόπο λειτουργιάς της λαϊκής αγοράς.

Πηγή: patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης